en fr nl
Positive Entrepreneurs

Wie zijn wij?

"Positive Entrepreneurs Network" is een netwerk van Belgische sociaal ondernemers opgericht in 2010 door Poseco. Deze ondernemers zijn gedreven door hun sociaal engagement en integreren sociale en ecologische waarden in hun bedrijfsactiviteiten.

Wat doen wij?

Sociale ondernemers en sleutelfiguren binnen sociaal ondernemerschap samenbrengen om zo economische opportuniteiten en sociale impact te creëren. De economische wereld, universiteiten en de politiek inspireren om sociaal ondernemerschap mee uit te bouwen.

Waarom een netwerk?

Om sociaal ondernemerschap verder te ontwikkelen in België en sociale ondernemers te ondersteunen door hen in contact te brengen met collega-ondernemers. Hoe meer sociale ondernemers er zijn, hoe meer de economie zal bijdragen aan sociale en ecologische uitdagingen.

Wie zijn onze partners?

Onze partners

Dit project wordt gerealiseerd dankzij de bijdrage van onze partners:

Financiële Steun

Academische Partners

Catering Partners
Financiële Steun

(JPG)


AEI stimuleert ondernemerschap in al zijn vormen en alle stappen van de onderneming. Dit agentschap speelt de rol van gids voor verschillende organisatie: jongeren en docenten, ondersteunend personeel (operators) en bedrijven. Het biedt hen de middelen om actief te participeren in hun politiek van innovatie en de dynamiek van de duurzame ontwikkeling.

(JPG)


Sociale InnovatieFabriek de organisatie die sociale innovatie en sociaal ondernemerschap in Vlaanderen en Brussel promoot, begeleidt en ondersteunt. "Sociale Innovatiefabriek" richt zich op grote maatschappelijke uitdagingen zoals armoede, klimaatverandering, verstedelijking en eenzaamheid.

(JPG)


Plan C is het Vlaamse transitienetwerk voor duurzaam materialenbeheer. Individuen, bedrijven, consumenten, overheidsinstanties, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties werken er samen aan een economie en maatschappij die op duurzame wijze met materialen omgaat.


Academische Partners

(JPG)


Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) is een faculteit van de Université libre de Bruxelles. De kwaliteit van het onderwijs is gebaseerd op een veeleisend systeem van theorie en praktijk gecombineerd. Leden van de faculteit zorgen voor de levering van een hoge kwaliteit van het onderwijs aan de 3.700 studenten en andere professionals, dicht bij de zakelijke wereld en internationale instellingen. Solvay Brussels School was de eerste gastheer van de ’Inspiration Days


(JPG)


Nexense Solvay Social Business Club heeft 15 leden. Nexense werd opgericht na zijn deelname aan de Solvay editie in 2013 van Inspiration Days! De toename van het aantal studenten met een ’sociale, maatschappelijke’ roeping, het versterken van de verbinding tussen business schools en de ondernemerswereld, de wereld van de arbeid, en aanpassing van de inhoud van de cursussen economie met betrekking tot de actuele maatschappelijke uitdagingen zijn de belangrijkste doelstellingen van hun initiatief.

(JPG)


Solvay Entrepreneurs is het Centrum van de ULB. Het is volledig gericht op ondernemers en hun veranderende behoeften. Het eerst doel is de ontwikkeling van hun potentieel en bereiking van hun visie. Om dit te doen, is een combinatie van 4 activiteiten gemaakt: de voorlichting, de training, coaching en netwerken.
(JPG)

Vrije Universiteit van Brussel (VUB) is een van de Vlaamse universiteiten van Brussel. Hoewel zijn naam, die is precies het equivalent van de Franse Université Libre de Bruxelles, Vrije Universiteit van Brussel is, sinds 1970, volledig onafhankelijk van de ULB. Tegenwoordig biedt de kwaliteit van de opleiding tot 9.000 studenten en medewerkers 3.500 mensen in Brussel.


(JPG)


De Universiteit Gent of UGent Liefst 117 vakgroepen bieden meer dan 230 opleidingen aan. Disciplines als biotechnologie, aquacultuur, micro-elektronica en geschiedenis genieten wereldfaam. Vandaag is de UGent met meer dan 41.000 studenten en 9.000 personeelsleden een van de grootste universiteiten in het Nederlandse taalgebied. De UGent is een creatieve gemeenschap van medewerkers, studenten en alumni, verbonden door engagement, openheid en pluralisme.


(JPG)


HEC Management School is de Management School van de Universiteit van Luik. Het wordt verankerd en actief in de economische ontwikkeling van de regio. Zo vormt het creatieve en verantwoordelijke leiders om de toekomst van bedrijven en organisaties te bouwen in een interculturele wereld. De HEC-ULg zal gastheer de 6e editie van de ’Inspiration Days "van dit jaar. Het evenement vindt plaats 28 februari 2015.


(JPG)


De Academie voor Sociale Ondernemers @ HEC-ULg is een platform dat werd opgericht in oktober 2013. De Academie voor Sociale Ondernemers organiseert workshops, ondersteunende activiteiten en een netwerk voor sociale ondernemers.

(JPG)


HELMo (Haute Ecole Libre Mosane) werd geboren in 2008 uit de fusie van de Hogeschool HEMES en ISELL. HELMo biedt 36 verschillende opleidingen in de economische, paramedische, educatieve, sociale en technische voor studenten van Bachelor en Masters.

(JPG)


VentureLab is de eerste incubator opgericht in Wallonië voor studenten en jonge afgestudeerden. Het stimuleert ondernemerschap en biedt een co-working, diensten en acties ... en een geïndividualiseerde begeleiding.


Catering Partners
(JPG)


Eco Cup is een verhuur en verkoop bedrijf van herbruikbare bekers. Net als de supermarkten die werkzaam zijn op het elimineren van wegwerp plastic zakken, dit bedrijf stelt zich een soortgelijke verandering in de tijd ten opzichte van een bril, de "herbruikbare" vervangt de "wegwerp". Ecocup, eind van wegwerpbare


(JPG)


Ethiquable Benelux is een coöperatieve onderneming, gespecialiseerd in de creatie, productie en distributie van biologische producten van hoge kwaliteit en eerlijke handel. Kies Ethiquable is de garantie "pure oorsprong" en uniek smaken, origineel en het genereren van een meerwaarde echte, meetbare en duurzame voor coöperaties Zuid-producenten.


(JPG)


BCDE Catering is a duurzame B2B catering. Dit bedrijf levert lekkere, voedzame en duurzaam bereide gerechten, dranken en diensten voor bedrijven, overheidsinstellingen en organisaties. Dit catering bedrijf maakt permanente inspanningen om het beheer over duurzame ontwikkeling richten met een minimale impact op het milieu. Food and Catering with also a heart for people and planet !


(JPG)


Café Liégeois met zijn merk Mano Mano is de specialist van Fair Trade koffie. Mano Mano maakt een directe en respectvolle relatie tussen klanten en de koffieboeren in Zuid-Amerika. Met dit principe, ontvangen klanten de hoogste kwaliteit van koffie, terwijl de producenten een eerlijke prijs krijgen.

(JPG)


Dankzij u zijn onze bieren nu verkrijgbaar in meer dan 120 cafés/winkels in Brussel en exporteren we naar 9 landen. De nieuwe uitdaging van dit bedrijf is de oprichting van een microbrouwerij in hartje Brussel, waar we onze creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan met 20 nieuwe bieren per jaar en onze gemeenschap kunnen betrekken bij alles wat we ondernemen.


(JPG)


Mongozo betekent ‘proost’ in de taal van het Afrikaanse Chokwe-volk en staat voor volop genieten en bovenal verrast worden door de bijzondere smaken. Naast deze bieren heeft Mongozo ook een uniek Fairtrade, Biologisch en Glutenvrij premium pilsener geproduceerd met ingrediënten uit exotische culture. Mongozo wordt verkocht in (exotische) restaurants, festivals, strandtenten, supermarkten, wereldwinkels en slijterijen.
(JPG)


Wij danken onze partners voor hun steun bij de organisatie van de Inspiration Days 2015.


Agence pour l’entreprise et l’innovation - Social Innovatiefabriek - Plan C

Solvay Brussels School - Economics & Management - Nexense Solvay Social Business Club - Solvay Entrepreneurs Club - VUB - UGent - Faculteit Economie en Bedrijfskunde - HEC-Ulg Management School - Académie des Entrepreneurs Sociaux - HELMO - VentureLab

Ecocup - Ethiquable - BCDE Catering - Café Liégeois - Beer Project - Mongozo