en fr nl
Positive Entrepreneurs

Wie zijn wij?

"Positive Entrepreneurs Network" is een netwerk van Belgische sociaal ondernemers opgericht in 2010 door Poseco. Deze ondernemers zijn gedreven door hun sociaal engagement en integreren sociale en ecologische waarden in hun bedrijfsactiviteiten.

Wat doen wij?

Sociale ondernemers en sleutelfiguren binnen sociaal ondernemerschap samenbrengen om zo economische opportuniteiten en sociale impact te creëren. De economische wereld, universiteiten en de politiek inspireren om sociaal ondernemerschap mee uit te bouwen.

Waarom een netwerk?

Om sociaal ondernemerschap verder te ontwikkelen in België en sociale ondernemers te ondersteunen door hen in contact te brengen met collega-ondernemers. Hoe meer sociale ondernemers er zijn, hoe meer de economie zal bijdragen aan sociale en ecologische uitdagingen.

Welkom bij de nieuwe editie van Inspiration Days!

Elk jaar nemen meer dan 600 mensen deel aan de nieuwe edities van "Inspiration Days"!

Niet minder dan 50 experts met verschillende achtergronden ontmoeten elkaar om van gedachten te wisselen over de evolutie van de positieve economie!

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een sociale missie te integreren in hun projecten. Daarnaast is er een groeiend aantal organisaties die diensten en financiering aanbieden voor sociaal ondernemerschap.Op deze manier ontwikkelt er zich een volledig nieuwe sector.Met het project “Inspiration Days, the future is yours”, wil het Positive Entrepreneurs Network sociaal ondernemerschap promoten bij studenten, toekomstige managers en ondernemers.

Door het bouwen van bruggen tussen ondernemers en academici willen wij de bezoekers sensibiliseren over sociaal ondernemerschap en de verscheidenheid aantonen, zowel op vlak van het business model als innovatie, management...

In elke school/universiteit organiseren wij een 12-tal workshops met sociale ondernemers en sleutelfiguren uit de positieve economie. Deze sprekers verplaatsen zich speciaal om hun ervaring te delen met de deelnemers.

Het evenement sluit af met een grote conferentie over het thema :

“Business models and the economy are changing! Are you?”

Waar de belangrijkste stakeholders hun visie delen op ondernemerschap en met een Networking Drink.
Dit project wordt gerealiseerd dankzij de bijdrage van onze partners:


Agence pour l’entreprise et l’innovation - Social Innovatiefabriek - Plan C

Solvay Brussels School - Economics & Management - Nexense Solvay Social Business Club - Solvay Entrepreneurs Club - VUB - UGent - Faculteit Economie en Bedrijfskunde - HEC-Ulg Management School - Académie des Entrepreneurs Sociaux - HELMO - VentureLab

Ecocup - Ethiquable - BCDE Catering - Café Liégeois - Beer Project - Mongozo - Curtius(JPG)

AGENDA


AGENDA EDITIES 2015


Ontdek de video van de laatste editie!

Inspiration Days NL from Positive Entrepreneurs Network on Vimeo.

Inspiration Days - edition 2013/2014 uit Positive Entrepreneurs Network op Vimeo .